П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Найбільший банк РФ пішов проти Путіна: Документи «ЛНР» і «ДНР» – нелегітимні

    Російський державний (і найбільший в країні) «Сбєрбанк» відмовив російському журналісту і продюсеру, співавтору біографії президента Росії Алєксандру Коробко у видачі грошей з його рахунку за дорученням, оформленим у так званій «ДНР».
    Приводом для відмови в листі банку значиться, що «республіки Донбасу» є самопроголошеними, невизнаними, а документи, які видають офіційні органи так званих «ЛНР» і «ДНР» – нелегітимними.

    Коробко знімає в окупованому Донецьку фільм «Альфа Р», присвячений російським розвідникам. Через відмову «Сбєрбанку» графік роботи знімальної групи опинився на межі зриву.
    «Донецька Народна Республіка і Луганська Народна Республіка є самопроголошеними і не визнані ані Російською Федерацією, ані міжнародним співтовариством як окремі держави і як юридично, так і територіально входять до складу України.
    У зв’язку з цим вважаємо, що нотаріуси відповідних республік не мають повноважень на вчинення нотаріальних дій від імені держави, а довіреності, засвідчені нотаріусами Донецької або Луганської Народних Республік, є нелегітимними і не можуть бути прийняті банком для здійснення банківських операцій», – йдеться в відповіді «Сбєрбанку».
    Нагадаємо, що у лютому 2017 року президент РФ видав указ про визнання документів, виданих так званими «ЛНР» і «ДНР».

    Найсвіжіше

    Популярне