П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ і посольство Литви передали 13 тисяч захисних щитків медикам

    Православна церква України спільно із посольством Литви в Україні передала 13 тисяч захисних щитків для медиків, які надійдуть в опорні українські регіональні лікарні.
    Про це повідомляє митрополит Київський і всієї України Епіфаній в Facebook.
    «Сьогодні Православна церква України спільно із посольством Литви в Україні передала 13 000 захисних щитків для медиків, які надійдуть в опорні українські регіональні лікарні. Лікарі продовжують перебувати на варті нашого здоров’я, проте на передовій у боротьбі з вірусом, на жаль, досі бракує засобів захисту. Хоч карантин послаблюється, не забуваймо про те, що медики ризикують здоров’ям, своїм і своїх близьких, щоби рятувати життя», – написав Епіфаній.
    Частину захисних щитків військовий капелан протоієрей Олег Скнар доправить до Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» Міністерства оборони України, в якому він несе служіння, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Предстоятель ПЦУ подякував усім, хто долучився до цієї справи, яка дозволить захистити українських лікарів. Митрополит Епіфаній зазначив, що вже видно певні позитивні сигнали того, що карантин послаблюється, але надалі – все залежить зокрема і від нас.
    «Якщо будемо свідомими, мудрими і відповідальними, як і були весь час обмежень, адже Церква закликала своїх вірних дотримуватись карантинних вимог, то завдяки спільним зусиллям ми обов’язково вийдемо з цієї кризової ситуації. Тому, найперше, бажаю всім міцного здоров’я, а також, щоби Господь допомагав, укріпляв наші і фізичні, і духовні сили, аби ми творили добрі справи заради наших ближніх і на славу Божу!», – додав Предстоятель ПЦУ.
    «Православна Церква України, яка завжди була, є і буде зі своїм народом, також активно долучилася до різноманітних проектів і започаткувала власні ініціативи у боротьбі з коронавірусом. Адже це наш обов’язок – творити добрі справи, допомагати тим, хто потребує нашої уваги і підтримки.», – підкреслив Митрополит Епіфаній.
     
    Раніше Митрополит Епіфаній помолився за припинення епідемії. Він впевнений, що навіть за склянку води спраглому буде нагорода від Бога.
    Нагадаємо, капелани ПЦУ і волонтери зібрали 2 мільйони гривень допомоги сім’ям ветеранів АТО/ООС, а також передали допомогу військовому госпіталю захисні щитки.

    Найсвіжіше

    Популярне