Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    То де ж гоніння? – Священникам РПЦвУ досі не оголошено підозри

    На Великдень Україна мала можливість спостерігати за зухвалими порушеннями карантинних обмежень, які допустили священики Почаївської і Святогірської лавр РПЦвУ (УПЦ МП). У храмах збиралось чимало людей без масок та без дотримання безпечної дистанції. Священнослужителі, в свою чергу, навіть не намагались забезпечити елементарні правила та вимоги Уряду України.
    В обох випадках були розпочаті кримінальні провадження за статтею 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням». Про це в ефірі «24 Каналу» повідомила начальниця департаменту комунікації Національної поліції України Оксана Блищик.
    Міф про гоніння, який так ретельно розганяли прокремлівські інформаційні видання, і про які чи не щодня заявляв ключовий спікер «русского міра» в Україні, за сумісництвом – Керуючий справами РПЦвУ (УПЦ МП), митрополит Антоній (Паканич), не витримав випробування часом.
    Найгірше те, що волаючи про «гоніння» РПЦвУ не забувала ні на мить про нарощування власних потужностей, які забезпечуватимуть їй дієвий тиск на правоохоронну систему України.
    Постійний пресинг, лемент у ЗМІ, та неабияка підтримка з Кремля змушують українських правоохоронців бути в своїх діях більш ніж обачними. А в цей час окремі священники РПЦвУ так само почивають на лаврах власної безкарності і продовжують зневажати законодавство України.

    Найсвіжіше

    Популярне