П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У головному храмі Збройних сил РФ Путіна замінили на ікону Богородиці

    Зображення глави СРСР Йосіфа Сталіна і президента Росії Владіміра Путіна прибрали з мозаїк у головному храмі Міноборони РФ у парку «Патріот», що у підмосковній Кубинці.
    Як повідомляють Відкриті медіа, побачити Путіна на стінах собору вже не можна. Будівельники храму відредагували мозаїки, прибравши зображення президента, міністра оборони Сергєя Шойгу, окупаційного глави Криму Сєргєя Аксьонова та інших російських чиновників, які викликали бурхливі суперечки.
    Мозаїка присвячена анексії Криму Росією. Раніше ми повідомляли, що замість Путіна в храмі зобразять монахів, які допомагали анексувати Крим. Водночас вітражі храму “прикрасили” серпом і молотом. Також там є фотографії батька Путіна і діда Зеленського.
    Зараз видно, замість облич російських чиновників які були в центрі мозаїки, присвяченої анексії Криму Росією, зображені священики. «Зелені чоловічки» залишились на «іконі». У Росії вважають, що їхні злочини покриває Богородиця.
    Хоча тепер замість персони Путіна, красується ікона, якої у початковому варіанті картини не було.
    Також 7 травня декоратори замінили гасло «Крим наш», яке викликало нарікання, на нейтральне «Ми разом» і прибрали портрет Йосіфа Сталіна з мозаїки, присвяченої перемозі СРСР у Великій Вітчизняній війні, замінивши його на плакат зі слоганом «Піднімемо над Берліном прапор перемоги».
    На початку травня голова художньої ради по будівництву храму протоієрей Леонід Калінін говорив, що портрети Сталіна і Путіна повинні залишитися на стінах собору, тому що це «історія» Російської Федерації.
    В РФ заявили що храм вже добудували і зараз там триває прибирання. Поспіху із відкриттям немає, бо триває карантин.

    Найсвіжіше

    Популярне