П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Подвійні стандарти: Один із вищих єрархів РПЦ мимоволі виступив адвокатом українського «5 каналу»

    У справі з судовим позовом намісника Києво-Печерської лаври до «5 каналу» несподіваний поворот. Напередодні голова Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон в ефірі телеканалу «Росія-24» назвав ті ж самі причини спалаху коронавірусу в монастирях РПЦ, що їх вимагає від журналістів спростувати митрополит Павло.
    «У деяких монастирях, — сказав Іларіон, — було таке шапкозакидальне ставлення: говорили, що ось, ми не маємо нічого боятися, Бог нас врятує … Закликали не боятися вірусу, закликали ходити до храмів». «Деякі з цих священнослужителів вже зараз лежать у труні, інші лежать під апаратом штучної вентиляції легенів. Тому, я думаю, не можна жартувати з такими речами, не можна хизуватися своїм православ’ям, коли цивільна та церковна влади закликають до обережності», – цитує слова Іларіона Еспресо TV.
    Через два місяці від початку карантину Печерська та Почаївська лаври залишаються найбільшими в країні вогнищами коронавірусу. А настоятель Києво-Печерської лаври одіозний митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь), сам ледь оговтавшись від хвороби, звернувся до Печерського суду Києва з позовом до «5 каналу», вимагаючи від журналістів спростувати їх слова про те, що однією з головних причин поширення хвороби стали заклики церковників, а серед них і самого Павла, до віруючих ігнорувати вимоги карантину, продовжувати регулярно відвідувати храми.

    Найсвіжіше

    Популярне