Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл тікає з "корабля"? З банку РПЦ зникло п'ять мільярдів рублів

    Тимчасова адміністрація, що була призначена в банк «Пєрєсвєт», основним власником якого є Російська православна церква, виявила зникнення п’яти мільярдів рублів – це, приблизно, 66 200 000 доларів. 
    З каси «Пєрєсвєту» напередодні введення тимчасової адміністрації зникли близько 780 мільйонів рублів, приблизно 50 мільйонів доларів і 25 мільйонів євро, повідомляє видання Медуза.
    Гроші з каси видавалися під розписки і під звіт, але в банк не поверталися. Коли в банк прийшла тимчасова адміністрація, документів, що засвідчують, кому видавалися гроші з каси, не було. Гроші, за словами касирів, були видані «під чесне слово».
    «Не факт, що це було розкрадання. Можливо, це були маніпуляції, що дозволяють банку маскувати діру. Наприклад, гроші могли видаватися для обслуговування кредитів, виданих афілійованим структурам, щоб уникнути появи по ним прострочення і необхідності створювати резерви», – розмірковує аналітик Fitch Олександр Данилов.
    Центральний Банк РФ ввів у банку «Пєрєсвєт» тимчасову адміністрацію в жовтні 2016 року. Перед цим банк обмежив видачу коштів клієнтам і не зміг розмістити черговий випуск своїх облігацій. За розміром активів банк займав на 1 жовтня 2016 року 44 місце в банківській системі Росії. Банк РПЦ було вирішено “оздоро́вити”.
    Відновлення, за даними «Ведомостей», обійдеться майже в 160 мільярдів рублів і стане однією з найдорожчих в новітній історії Росії.
    У зв’язку з коронавірусом становище у кліру та патріарха РПЦ погане. Людей немає, пожертвувань немає, відрахувань в єпархію і патріархію немає, платити співробітникам нічим. Далі тільки гірше. Чи пов’язане зникнення мільярдів рублів банку РПЦ та криза, поки невідомо.
     

    Найсвіжіше

    Популярне