П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Духівник Поклонської заявив про «гнану» РПЦ і закликав до непокори Москві

    Уральський лідер православних фундаменталістів схиігумен Сергій (Романов), закликав духовенство та парафіян до непокори російській владі та карантинним обмеженням. Схиігумен Сергій також є духівником скандально відомої Наталії Поклонської, співробітниці української прокуратури, яка перейшла на бік окупантів.
    Схиігумен в своєму зверненні відкрито закликав до порушення карантинних заходів, а також до непокори владі. Представники силових структур, на думку священника, також не повинні підкорятися наказам влади про карантинні обмеження. Поточну ситуацію, в якій опинилася сьогодні РПЦ, о. Сергій порівняв з «гнітом жидомасонства» і гоніннями на Церкву в період радянської влади.
    «Пропоную тим, хто страждає старечим маразмом, старечою пандемією, духовною проказою, що пропонують російському народу самоізоляцію, забути Бога, забороняти ходити до храмів, виселити їх в республіку Біробіджан або на острів Мартініка, – заявив схиігумен в своєму зверненні. – Смію запевнити, що як тільки це станеться, закінчиться неіснуюча епідемія коронавірусу в Росії. Хто зазіхає на закриття храмів – нехай буде проклятий він і весь його рід».
    «Під тиском богоборчої влади наше духовне керівництво разом з предтечами антихриста закриває храми посилаючись на псевдопандемію, прикриваючи свою малодушність і боягузтво, пропонують народу Божому спілкуватися з Богом по онлайну. Бог попереджає: «страшливі царства небесного не успадкують». Святійший патріарх Московський і всієї Русі Алексій II відмовився підкоритися жидівському режиму, за що був убитий в Передєлкіно (резиденція патріарха Московського – ред.)», – заявив схиігумен Сергій.

    Окреме звернення він підготував і для духовенства. У своєму «повчанні» схиігумен нагадав колегам, що вони живуть за рахунок пожертвувань від парафіян, не маючи інших джерел доходу.
    «Якщо ви зараз не відчините храми і не братиме народ Божий, хто буде вас годувати? Богоборча влада? Хто буде платити за вас податки, утримувати храми і монастирі. Поки не пізно виходіть на вулицю. Закликайте людей до храмів до покаяння», – сказав отець Сергій.
    Цікаво, що реакція влади на відверто екстремістські заяви старця виявилася досить дивною. Так, віцегубернатор відповів «ну і що такого? Ну сказав він це і сказав. Мало що. Це просто його думка. Має право її висловлювати. Ми не будемо реагувати».
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне