П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Хрестовий похід РПЦ-ФСБ проти України на інформаційному марші

    РПЦвУ розгортає масштабну інформаційну компанію проти України, дестабілізуючи суспільно-громадську обстановку в країні.

    Олександр Коваленко,

    військово-політичний оглядач

    РПЦвУ в реалізації своїх деструктивних проектів в Україні не зупиняється ні на мить і продовжує максимально хаотизувати соціально-суспільну ситуацію в країні, при цьому ж використовуючи для хаотизації свої ж власні злочини.
    У даний час РПЦвУ розгорнула масштабну інформаційну кампанію проти ЗМІ та експертів, які насмілилися звинуватити її в порушенні карантину і умисному поширенні коронавірусу. При цьому одних лише тільки заяв самих священнослужителів, тих які поки ще не підключені до ШВЛ, адже відсоток захворюваності COVID-19 серед ченців РПЦвУ просто зашкалює, виявилося замало і до процесу стали підключатися якісь «неупереджені», «незалежні» організації.
    Наприклад, нещодавно, один такий «неупереджений» і «незалежний» Інститут релігійної свободи видав на-гора заяву, згідно з якою на Великодні свята прийшло не більше 2% віруючих або 130 тис чоловік. Отже, священнослужителі доклали максимум зусиль для того, щоб запобігти масовому скупченню людей на Великдень, а всі нападки на РПЦвУ чистої води провокація, інсинуація і взагалі, гоніння церкви, і розпалювання ворожнечі!
    Що ж, цифри, що наводяться Інститутом релігійної свободи, і справді відповідають дійсності. Але, як то кажуть, диявол криється в дрібницях.
    Перш за все, хочу нагадати, що в минулі роки середня кількість прихожан, які відвідували церкву на Великдень становило близько 7 млн ​​осіб. Зрозуміло, 130 тис в 2020–му році прийшли до храмів це ті самі 2% віруючих. Але ось в тому і справа, що в 2019-му, 2018-му та інших роках до церкви йшли не тільки представники Московського патріархату, а й інших церков, а в 2020-му саме РПЦвУ грубо порушувала карантин і не закривала свої храми для прихожан, на відміну, знову ж таки, від інших церков.
    Тобто, фактично, ці 130 тисяч прихожан, без наявності найменшого інстинкту самозбереження, це в першу чергу парафіяни саме РПЦвУ і рахувати цю кількість, потрібно не від загального значення віруючих. Але мабуть з цією логікою у «експертів» Інституту проблеми, що обумовлюються упередженістю.
    Крім того, Інститут, чомусь упустив з уваги той факт, що саме представники РПЦвУ від самих низів до самих верхів в особі митрополита Онуфрія, переконували парафіян в нешкідливості коронавірусу в стінах храмів і в тому, що інфекція не передається, наприклад, через причастя (кров і тіло Христове). І до останнього закливали людей до храмів, навмисно їх дезінформуючи і наражаючи на небезпеку.
    Тобто, даний факт Інститут так само не врахував? І це при тому, що відеохостінги сповнені подібного роду заявами і закликами представників РПЦвУ. Але це й не дивно, адже не встиг Інститут опублікувати свою заяву, як її відразу підтримали дуже цікаві ресурси, такі як «Союз православних журналістів», який має пряму афіліацію з РПЦ.
    А акомпанементом цієї заяви, до Офісу президента України було направлено лист від глави Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Скрін цього листа зараз гуляє в відкритому доступі і можна повною мірою оцінити його текст, просто буяє наративами про гоніння церков, зокрема РПЦвУ, згадка підпалів і утисків. Немов, Василь Райчинець писав цей лист під диктовку товариша майора з Луб’янки, аж надто наративи однотипні і прісні своєю одноманітністю. Адже практично кожен з цих пунктів я розбирав і розкладав по поличках в своїх попередніх матеріалах.


    Але, очевидно, що РПЦвУ вирішило йти в свій «хрестовий похід» проти України не на одинці. Тобто, на одинці вона ніколи не була, будучи філією РПЦ, з афіліацією з ФСБ. Але, для створення масштабної інформаційної хвилі ми бачимо залучення організацій, структур, експертів і просто міських божевільних, які створюють рух, масовість, медійний ефект.
    І в цих діях прозирає аж ніяк не спонтанний, а детально продуманий план і послідовність дій. Деякі з них я описав в матеріалі «РПЦвУ в найкоротші строки в Україні провела комплекс антидержавних спецоперацій». Зокрема, мова йде про:
    – провокація напередодні прибуття першої групи евакуйованих українців, з поширенням наративів про те, що ці люди загроза всім оточуючим як носії смертельно небезпечного вірусу;
    – повне нехтування карантином, тим самим демонстративне нівелювання указів і розпоряджень влади і де-факто нівелювання самої влади в принципі;
    – терористичний акт на Вербну неділю та Великдень із закликами не бояться інфекції, яка в храмах не є небезпечною з метою сприяти максимальному зараженню прихожан;
    – заклик про допомогу Києво-Печерській лаврі, аж до гуманітарної допомоги з Росії, що є пропагандистською акцією;
    – створення видимості гонінь і утисків, що в підсумку може вилитися не тільки в гіпер-масштабну інформаційну кампанію проти України, але і стати каталізатором для масових акцій під патронатом РПЦвУ.
    Тепер до загальної скарбничку можна додати і активізацію псевдонезалежних організацій. А це значить – полку РПЦвУ прибуло.

    Найсвіжіше

    Популярне