Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ просить від держави охорону для храмів та монастирів

    Російська православна церква в Україні («УПЦ МП») розганяє істерію про надумані гоніння до неймовірних масштабів.
    Спікер РПЦвУ митрополит Климент (Вечеря) в ефірі телеканалу «КРТ» заявив про численні звернення від єпархій та монастирів до влади з проханням надати посилену охорону і захистити святині. Такі слова владики, на тлі новин про пожежі в монастирських та церковних будівлях, виглядають не інакше як новий етап гри «в гониму церкву».
    Втім, будь-які спекуляції про численні навмисні підпали можуть бути розвіяні тією ж владою. Для цього потрібно лише опублікувати акти перевірки протипожежного стану у монастирських та храмових приміщеннях, які складені уповноваженими особами Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після цього, чималий відсоток «підпалів» може бути перекваліфіковано у порушення заходів протипожежної безпеки.
    А тим часом, священники і віряни РПЦвУ щосили шукають приводи, щоб найдужче образитись через свою високодуховність і заявити про «гоніння» на Церкву. Гра ж по цивілізованим правилам із суворим дотриманням законодавства України для цієї конфесії, вочевидь, непритаманний, бо власна унікальність та вседозволеність – це є ті ідеали, які так старанно в ній виховувались і підтримуються керівниками Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне