П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Скільки триватиме вседозволеність окремих священників РПЦвУ?

    Російська православна церква в Україні («УПЦ МП») здійснила атаку на українця кримськотатарського походження, заступника гендиректора телеканалу ATR Айдера Муждабаєва.
    Проросійські ресурси вибухнули критикою на пана Айдера у зв’язку з тим, що у власно відзнятому відеоролику він, нібито, поливає брудом «УПЦ МП» і всіх її парафіян, «зухвало, голослівно і абсолютно необґрунтовано звинувачує «УПЦ МП» в поширенні COVID-19 в Україні.
    Глава Юридичного відділу РПЦвУ протоєрей Олександр Бахов написав на своїй Facebook-сторінці, що наразі готуються «проекти документів, щоб кожен вірянин УПЦ міг поскаржитися до суду і правоохоронних органів на Муждабаєва Айдера Іззетовича».
    РПЦвУ підтримав і блогер Анатолій Шарій. «Партія Шарія» подала до Офісу Генерального прокурора України заяву про реєстрацію кримінального правопорушення щодо Муждабаєва, який розмістив на своєму YouTube-каналі відео, що розпалює релігійну ворожнечу і ненависть та ображає почуття віруючих «Української Православної Церкви».
    Як бачимо, тезис про «розпалювання релігійної ворожнечі» знову лунає з вуст спікерів «руского міра».
    Нагадаємо, що за результатом святкування Великодня Національна поліція України порушила сім кримінальних проваджень та виписала п’ять адміністративних протоколів щодо дій представників РПЦвУ у Великдень через порушення карантину. Тож чи виглядають слова пана Айдера безпідставними?
    У той час, коли РПЦвУ вже не просто грає роль «гонимої», а переходить у прямий наступ на проукраїнських активістів, черговий представник «Святої Церкви УПЦ МП» власним прикладом показав як потрібно неухильно і беззаперечно дотримуватись законодавства України з думкою про безпеку людей.
    22 квітня у Харкові священик РПЦвУ Богдан Іванчук у нетверезому стані спричинив ДТП та намагався зникнути з місця події. Мабуть, це ті дії, які не можна ні в якому разі викривати як незаконні, і за які не можна засуджувати священників РПЦвУ. Бо можна наразити себе на гостру критику проросійських ЗМІ та отримати від «партії Шарія» повідомлення до прокуратури про «розпалювання релігійної ворожнечі».

    Найсвіжіше

    Популярне