Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Правда очі ріже: РПЦвУ збирається нападати на ЗМІ в судах

    Глава юридичного відділу РПЦвУ повідомив про початок підготовки документів, які допоможуть відстоювати права віруючих від наклепу на церкву в ЗМІ.
    Про це глава юридичного відділу протоєрей Олександр Бахов написав на своїй сторінці в соцмережах, коментуючи відеозвернення журналіста Айдера Муждабаєва, в якому він, за словами Бахова, «публічно ображав священнослужителів і віруючих УПЦ», передають лояльні до РПЦвУ ЗМІ.
    Насправді, Муждабаєв дав оцінку діям священників РПЦвУ під час Великодня: богослужіння з масою вірян під час карантину. «Московські батюшки довели, що зневажають українців», – заявив журналіст.

    У свою чергу, Бахов повідомив про те, що готуються проекти документів, щоб кожен, хто вірує міг звернутися до суду і правоохоронних органів для захисту своїх прав.
    У коментарях до посту в соцмережах віруючі закликали юридичний відділ РПЦвУ подати позови до суду на ЗМІ, які «порушують права громадян залежно від їх релігійної приналежності, публікуючи неправдиву інформацію про Українську Православну Церкву».

    Найсвіжіше

    Популярне