П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ніхто і не помітить? На сайті Лаври «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла

    Сайт Києво-Печерської лаври почав ставити минулорічні великодні новини, аби віряни під час свят не помітили відсутності предстоятеля. Серед таких повідомлень – привітання предстоятеля церкви Московського патріархату в Україні, митрополита Онуфрія 30 квітня 2019 року. Воно сьогодні фігурує на першій сторінці веб-сайту Лаври.

    «Традиційно на другий день Світлого Христового Воскресіння після звершення Пасхальної вечірні Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія привітали з Великоднем священнослужителі та паства Київської єпархії УПЦ», ідеться у новині, датованій квітнем 2019 року. Також на сайті іде мова про молебень і привітання на адресу предстоятеля церкви від імені настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Павла від 27 квітня 2019 року. Відомо, що митрополит захворів на коронавірус і не зміг узяти участь у святкових заходах до Великодня у 2020 році, передає Главком.
    Раніше на головній сторінці сайту Києво-Печерської лаври його упорядники розмістили привітання з Великоднем від іменні настоятеля монастиря митрополита Павла, яке також датується 2019 роком.

    Найсвіжіше

    Популярне