П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх закликав вірян на Великдень лишатися вдома

    Попри наближення найбільшого свята для християн – Великодня, через пандемію коронавірусу церкви відправляють служби за закритими дверми, а вірянам слід лишатися вдома та дотримуватися обмежувальних карантинних заходів.
    Про це у зверненні до вірян сказав Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій, передає Укрінформ.
    «Пандемія нового коронавірусу змінила наше повсякденне життя та наше церковне життя. Церкви закриті для наших вірних… Ми залишаємось у своїх домівках, щоб убезпечити себе від летального вірусу; але ми відсутні у «батьківському домі»… Тим не менш, ми були зобов’язані прийняти це важке рішення, поширивши ці правила і на Страсний тиждень. Для захисту кожного без винятку», – сказав Вселенський Патріарх.
    Він наголосив на тому, що це рішення не є рішенням проти віруючих.
    «Ця безпрецедентна криза виявила силу та цінність любові та солідарності, які перевищують усі людські стандарти та носять знак Божественної благодаті. Ми повинні визнати і прийняти, що ці заходи не впливають на нашу віру… Ці тимчасові обмежувальні заходи не є рішеннями проти Церкви», – сказав він.
    На переконання Його Всесвятості, ситуація, що склалася, є можливістю до кращого усвідомлення значення життєвих цінностей.
    «Цей час швидко пройде; пандемія ослабне; благодаттю Божою заживуть рани. Я молюся, щоб усі ми вийшли з цієї кризи, усвідомивши глибину всіх речей і переживши «позитивну трансформацію», зрозумівши силу спілкування з Богом, який є «життям і світлом», і усвідомивши цінність божественних дарів здоров’я та життя, жертвоприношення та відмови від індивідуальних прав заради любові», – сказав Вселенський Патріарх.
    Раніше Митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що через карантинні обмеження немає змоги спільно освячувати вербу, але священнослужителі будуть в молитві поруч. Він закликав вірян «стишити в собі всі пристрасті та прикрасити душі стриманістю, мудрістю та милосердям».
    Нагадаємо Вселенський патріархат пожертвував 90 тисяч євро на боротьбу з коронавірусом.

    Найсвіжіше

    Популярне