Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Намісник Києво-Печерської лаври просить про фінансову допомогу

    Намісник Києво-Печерської лаври митрополит РПЦвУ Павло і братія звернулися за фінансовою допомогою у зв’язку зі спалахом коронавірусу в монастирському комплексі РПЦвУ.
    Відповідне оголошення розміщено на офіційному сайті лаври, передає LB.ua.
    У ньому говориться, що в зв’язку з поширенням на території України захворювання COVID-19 у лаврі були припинені громадські богослужіння. Намісник і ченці просять посилити молитви «про нашу головну святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, про новопреставлених архімандрита Нектарія та єродиякона Наума».
    «Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також зазнає цих погроз. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу, яку ви можете переслати за вказаними реквізитами», – йдеться в оголошенні.
    Напередодні стало відомо, що у Києво-Печерській лаврі від COVID-19 помер 47-річний єродиякон Наум та 73-річний архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними Київської міської влади у лаврі налічується вже більше 90 хворих.

    Найсвіжіше

    Популярне