Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Великдень в умовах карантину: Президент України розповів, як організують святкування

    19 квітня віряни західного обряду будуть відзначати Великдень. Однак, в умовах карантину традиційно відсвяткувати не вийде. Президент Володимир Зеленський розповів, як буде організовано це свято в Україні.

    «Ми опинились в ситуації, коли мусимо змінювати свої традиції та обряди заради здоров’я та життя людей», — каже президент.

    Він додав, що наразі його команда працює над тим, щоб забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах та знаходиться у постійному діалозі з главами релігійних організацій.

    Також Зеленський згадав про одну з головних ідей християнства, що полягає у любові до свого ближнього: «У часи коронавірусу найкращий прояв такої любов – це не створювати ближньому небезпеку для здоров’я і життя».

    Святкування буде в дома

    Президент наголосив, що влада працює над тим, щоб у кожного була можливість відзначити Великдень вдома, а глави Церков сприятимуть такому рішенню, адже мають розуміти відповідальність, яку вони несуть за безпеку своїх прихожан.

    Більше інформації про святкування Великодня в Україні Зеленський пообіцяв розповісти згодом.

    Що кажуть ПЦУ і УГКЦ і РПЦвУ

    Представники ПЦУ і УГКЦ кажуть, що під час Великодня будуть дотримуватися всіх карантинних обмежень, які запровадили в Україні.

    Митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) запевнив, що у храмах будуть дотримуватись нових обмежень, які вступили в силу 6 квітня.

    У Московському Патріархаті після того як їх клірики почали хворіти на коронавірус взялись за голову і почали приймати відповідні методи. Митрополит Павло (Лебідь) лежить в лікарні. Києво-Печерська лавра закрита на карантин. Окремі єпархії РПЦвУ вже закликають дотримуватись карантину. На Закарпатті диякон Московського Патріархату із усією сім’єю захворів Covid-19.


     

    Найсвіжіше

    Популярне