Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив з Президентом карантинні заходи на Великдень

    7 квітня Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Сторони обговорили шляхи подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Зокрема йшлося про святкування Великодня в умовах карантину.
    Нагадаємо 6 квітня, Президент України Володимир Зеленський випустив відеозвернення у якому сказав, що буде додаткового обговорювати з главами Церков питання щодо святкування Воскресіння Христового.
    «Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», – підкреслив Митрополит Епіфаній.
    Президент відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби. Митрополит Епіфаній розповів главі держави про заході які зараз запровадила Православна Церква України щоб запобігти поширенню пандемії.
    На завершення зустрічі предстоятель ПЦУ також побажав главі держави Божої допомоги у добрих справах.

    Найсвіжіше

    Популярне