П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі клірик Київського Патріархату тероризує храми ПЦУ (фото)

    Днями в Одесі стався інцидент, в ході якого священик Київського Патріархату (ліквідованого у 2018 році) Віталій Сеник напав на храм Православної Церкви України за адресою вулиця Пастера, 5 і зірвав з входу табличку.
    Про це повідомляє «Інформаційний навігатор».
    Це сталося одночасно з іншим кричущим актом вандалізму проти ПЦУ, а саме – прихильники даного священика, якого Православна Церква України заборонила у служінні, спробували вимкнути електрику і воду в будівлі Одесько-Балтської єпархії. Для цього вони зламали водопровідний колодязь і пошкодили трубу.

    За дані агресивні дії, з священик може легко отримати як мінімум адміністративну, а як максимум – кримінальну відповідальність. Загалом така асоціальна поведінка стала наслідком заборони у служінні священика Православною Церквою України. Роман Сеник після цього подався до Патріарха Філарета у ліквідований Київський Патріархат.
    Віталій Сеник, який також є батьком депутата Облради від партії «Опозиційна платформа – За життя!» Романа Сеника, робив кілька спроб рейдерського захоплення храмів та будівель ПЦУ.
    Серед таких інцидентів відвертого рекету: побиття священиків і парафіян, злодійство церковного приладдя та матеріальних цінностей і тому подібне. Поки що правоохоронці вкрай мляво реагують на дані дії псевдо-священика, якого покриває син, депутат від ОПЗЖ.

    Найсвіжіше

    Популярне