Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав до молитви за священиків: «Ми одне тіло у Христі»

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній закликав молитись за духівників та їхнє служіння, бо тільки з вірою в Господа та підтримкою одне одного можна пройти випробування. 
    «Ми завжди наголошували на тому, що наша Православна Церква України – з народом. І в умовах виклику ми знову відчуваємо цю потребу єдності та взаємодопомоги. Тож помоліться за своїх духівників, за їхнє служіння, підтримайте їх та храми у потребах, зателефонуйте своєму священнику, напишіть у месенджері, підтримайте його і парафію у цей складний час. Бо ми – одне тіло у Христі. Ми разом творимо нашу Церкву і робимо це на основі Любові – до Бога і до ближніх», йдеться на сторінці Митрополита Епіфанія у Facebook.
    «Тисячі священників Православної Церкви України, серед них військові та медичні капелани, у містах і селах по всій країні, у храмах і біля них у цей непростий час продовжують творити молитву, звершують і будуть звершувати святу Євхаристію за всіх і за все».
    Предстоятель ПЦУ зазначив, що священики дбають про те, аби здійснювати своє служіння відповідно до карантинних заходів і, водночас, продовжують опікуватись духовним здоров’ям своїх громад.

    «З вірою в Господа і підтримкою одне одного ми пройдемо випробування, як не раз Церква і народ проходили різноманітні випробування у минулому. Нехай Господь по вірі нашій та по милості Своїй подасть усім нам здоров’я духовне і тілесне, якнайшвидше допоможе подолати згубну хворобу та нехай збереже нас в любові один до одного», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне