П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прем'єр Молдови обурений відмовою Московського патріархату дотримуватися режиму НС

    Прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку висловив обурення тим, що священнослужителі не дотримуються вимоги режиму надзвичайного стану.
    «З жалем мушу констатувати, що, незважаючи на всі вжиті заходи і попередження, низка священнослужителів проявила безвідповідальність. З 1062 діючих храмів у неділю богослужіння пройшли в приміщеннях в 375 випадках. У 382 церквах літургії проведені були на вулиці, а 305 храмів проявили свідомість, провівши богослужіння без прихожан або відмовившись від цього в нинішніх складних умовах», – сказав Кіку на брифінгу в Кишиневі 23 березня після щоденного засідання надзвичайної комісії з питань суспільної охорони здоров’я.
    Він закликав вжити заходів по відношенню до тих, хто проявляє безвідповідальність, піддаючи ризику здоров’я громадян, передає credo.ru.
    «Викликає величезний жаль, що ці священики проявляють неповагу до праці лікарів, які працюють в складних умовах. Я дуже сподіваюся, що ці священнослужителі не захворіють. Якщо ж це станеться, їм нададуть допомогу, хоча вони продемонстрували неповагу до роботи лікарів», – каже молдовський прем’єр.
    13 березня надзвичайна національна комісія з громадській охороні здоров’я Республіки Молдова розпорядилася на період пандемії коронавірусу призупинити богослужіння в церквах за участі прихожан і проводити літургії з трансляцією по телебаченню і в інтернеті. Однак місцеві митрополії Московського і Румунського патріархатів проігнорували цю заборону. Після того, як 17 березня в Молдові було введено надзвичайний стан, вони заявили, що будуть і далі проводити богослужіння, але на відкритому повітрі.
    Режим надзвичайного стану введений на всій території країни на період з 17 березня до 15 травня. В період з 7 березня по теперішній час в Молдові зареєстровано 109 випадків зараження коронавірусів. Одна людина померла, а двоє повністю вилікувалися.

    Найсвіжіше

    Популярне