Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Православні «експерти» в РПЦ не розуміють різниці між УАПЦ і УАПЦ(о)

    На проросійському каналі «Перший козацький» опублікували відео в якому Харківсько-Полтавську єпархію Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої) під проводом Ігоря (Ісіченка) приписали до УАПЦ.
    Харківсько-Полтавська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви (оновлена) як церковна структура була заснована шляхом відколення від УАПЦ. 2 березня 2003 року арх. Ігор (Ісіченко), керуючий справами Патріархії видав указ про виведення за штат УАПЦ митрополита Тернопільського і Подільського Мефодія і єпископа Черкаського Якова. У свою чергу митрополит Мефодій (Кудряков) 15 травня 2003 р відлучає архієпископа Харківського і Полтавського Ігоря Ісіченка від Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ).
    E 2006 році Ісіченко зареєстрував нову релігійну організацію під назвою Харківсько-Полтавська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви (оновлена). На XXV єпархіальному соборі Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ 1 квітня 2015 року було оголошено, що єпархія бажає подолати розколи і сприяти створенню в Україні Єдиної Помісної Церкви, і в зв’язку з цим звернулися до патріарха і синоду УГКЦ з проханням допомогти встановити євхаристійне спілкування та адміністративну єдність з УГКЦ. Після цього більше половини парафій (16 з 26) покинули юрисдикцію, приєднавшись до УАПЦ. Після утворення Православної Церкви України, протягом 2019 року декілька парафій приєдналося до цієї церкви. На листопад 2019 року церква налічувала лише 7 парафій, тривав переговорний процес про адміністративну єдність з УГКЦ.
    18 березня 2020 року архієпископ Ігор (Ісіченко) звернувся із заявою щодо припинення виконання обов’язків єпархіального архієрея. Архієпископ Ігор назвав створення цієї Церкви ( Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої)) «невдалим еклезіологічним експериментом».
    Під час об’єднавчого собору в грудні 2018 року Ісіченко участі в ньому не брав, так як не входив до єпископату УАПЦ. Із 2015 року він заявив про зближення із УГКЦ, а зараз як можна побачити, здійснив свої плани.
    Пропагандисти Кремля чи то навмисно, чи через неосвіченість приписали архієпископа Ігоря (Ісіченка) до кліру УАПЦ, яка в 2018 році об’єдналась разом із УПЦ КП та частиною Московського Патріархату в ПЦУ. При цьому у їхньому відео чорним по білому вказана правильна абревіатура – УАПЦ (о), а висновки зроблені неправильно.
    Проте після того, як до авторів відео звернулись із поясненнями і вибаченнями у брехні проти ПЦУ, то відео з постом на Фейсбуці було видалене, але, як відомо, скріншоти не горять. «Вважати можна, що завгодно, проте дійсно вийшла помилка…І звісно краще спершу інформацію дезавуювати, вибачитись за неї. Бо виходить, вводите в оману», – пишуть обурені користувачі Facebook.
    Сам “герой Першого Козацького” сказав, що вибачатись не буде, бо не бачить провини.  Ось така вона “правда” по-московськи, а батько брехні – диявол.
    Редакція Духовного Фронту України закликає читачів повідомляти про брехню пропагандистів Московського Патріархату. Ми вже неодноразово ловили їх на брехні, і цього разу це не стало виключенням.


    Найсвіжіше

    Популярне