Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині, де вирує коронавірус, РПЦвУ проводить численні богослужіння

    У Чернівецькій області, де кількість хворих (25 чоловік) на коронавірус поступається тільки столиці, РПЦвУ відкрито ігнорує обмежувальні заходи щодо поширення хвороби. Минулих вихідних у кафедральному соборі РПЦвУ в Чернівцях відбулися богослужіння за участі десятків вірян.
    Про це повідомляє буковинська журналістка Галина Єреміца.
    «14 березня 2020 року запроваджено режим надзвичайної ситуації – діють жорсткі обмежувальні заходи. Але московський патріархат ці заходи ігнорує!!! Таким чином, наражає на небезпеку зараження коронавірусом не лише свою паству, а й усіх буковинців!!! Як відомо, Covid-2019 вже вбив тисячі людей у всьому світі…», – пише жрналістка.
    За її словами, у суботу 21 березня у кафедральному соборі РПЦвУ в Чернівцях влаштували «Велике славословіє з виносом Чесного Хреста Господнього» на честь Сходження Святого Духа.
     

    «Як видно на відео, яке я отримала з інсайдерських джерел, людей у соборі не 10, а набагато більше – близько 100!!! І представники духовенства, і віряни – переважно без масок!!!», – пише Галина Єреміца

    «Так само відбулося і Богослужіння у неділю, 22 березня. Дистанція в рекомендованих 1,5 метра не дотримується!!! Прошу правоохоронні органи, а також лояльного до МП голову Чернівецької ОДА Сергія відреагувати і вжити відповідних заходів щодо порушників карантину!!!», – підсумовує журналстка.

    Найсвіжіше

    Популярне