П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині коронавірусом заразився священик УГКЦ

    Як повідомляє Тернопільська ОДА, коронавірус діагностували у 57-річного священика із Заліщиків, який має велику родину. Його конфесійна приналежність не уточнюється, як і те, чи проводив він останнім часом богослужіння.
    «57-річний житель Заліщиків в ізоляції, лікарі оцінюють його стан як середньої важкості. Чоловіку надається симптоматичне лікування. Встановлюються контактні особи. Їм буде рекомендовано самоізоляція», – йдеться в повідомленні.
    Як стало відомо ZAXID.NET, коронавірус діагностували у пароха церкви Пересвятого Серця Христового УГКЦ отця Олега Винницького. Він сам це підтвердив та повідомив, що наразі перебуває в інфекційній лікарні, а його аналізи для додаткового підтвердження діагнозу відправили в Київ. За словами отця Олега, він не знає, як саме міг інфікуватися, оскільки під час богослужінь та сповіді контактує з великою кількістю людей.
    У зв’язку з виявленням коронавірусу на території області місцева комісія з питань ТЕБ і НС проголосувала за введення на Тернопільщині режиму надзвичайної ситуації і рекомендувала таке саме рішення ухвалити міському штабу. Жителів Заліщицького та сусідніх до нього районів обмежать у пересуванні, на виїздах із районного центру встановлять поліцейські пости, правоохоронці будуть проводити температурний скринінг.

    Найсвіжіше

    Популярне