П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    До кінця березня: Вселенський патріархат закрив свої храми, а Афон – монастирі

    У комюніке, виданому Вселенським патріархатом, зазначається, що, «патріарші богослужіння на Фанарі залишаться закритими до подальшого повідомлення, тоді як Вселенський патріарх та духовенство Патріаршого подвір’я здійснюватимуть призначені богослужіння і молитимуться за весь світ і за його швидке полегшення від цього випробування».

    Також зазначається, що це обмеження буде згодом переоцінено, відповідно до розвитку пандемії, викликаної вірусом, повідомляє Orthodoxtimes.com.
    «Сьогодні ми повсюдно заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат припинити всі богослужіння, події та обряди, за винятком приватної молитви в церквах, які залишатимуться відкритими до кінця березня», – йдеться в повідомленні.
    У заяві Головного секретаріату Священного і Священного Синоду після засідання ієрархів Вселенського патріархату в Константинополі також підкреслюється, що «Вселенський патріархат контролює ситуацію з нагальним почуттям відповідальності перед своїми вірними і всіма людьми без винятку».
    У той самий час священний Кінот Афону, керівний орган чернечої республіки, заборонив до 30 березня в’їзд і припинив видачу дозволів на відвідування монастирів Святої Гори. Рішення прийнято для недопущення поширення коронавірусу.
    Також не дозволяється переміщатися з монастиря в монастир, і всі ченці, яким необхідно увійти або вийти з Афону, повинні отримати дозволи свого монастиря, передає Romfea.
    Було вирішено негайно призупинити дію всіх дозволів на відвідування, а ті, хто зараз поклоняється в монастирях Святої Гори, повинні залишити їх.

    Найсвіжіше

    Популярне