Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій закликав вірян залишатися вдома і посилити молитви

    Вселенський патріарх Варфоломій благословив припинити всі церковні служби та релігійні заходи в підлеглих йому єпархіях до кінця березня через епідемію коронавірусу.
    Про це повідомляє LB.ua з посиланням на грецьке видання Paraskhnio.gr.
    У заяві Вселенської патріархії йдеться, що станом на середу, 18 березня, всі церковні престоли отримали “церковне рішення і наказ припинити всі релігійні служби, заходи і церемонії до кінця березня, за винятком особистої молитви християн в храмах”.
    При цьому монахам монастирів Вселенської патріархії дозволено проводити церковні служби, але без участі паломників.
    Увечері 18 березня на сторінці Вселенської патріархії в фейсбуці з’явилося відеозвернення патріарха Варфоломія до вірян.

    Вселенський патріарх подякував усім, хто самовіддано бореться з наслідками пандемії коронавірусної інфекції. Він зазначив, що тягар відповідальності, яку вони несуть на своїх плечах, вимагає співпраці всіх нас. “Зараз час особистої і соціальної відповідальності”, – підкреслив глава Константинопольської Церкви.
    Варфоломій закликав вірян терпляче ставитись до обмежень, введених владою для запобігання поширенню коронавірусу. “Наше звільнення від цього лиха повністю залежить від нашої співпраці”, – додав він.
    Вселенський патріарх спростував думку, що радикальні заходи для стримування пандемії підривають основи християнської віри. Однак на карту поставлена ​​не віра, а людське життя, підкреслив він. Варфоломій закликав віруючих залишатися вдома і посилити молитви.
    “Наша віра міцно вкоренилася в нашій культурі. Наша віра – жива, і немає ніяких виняткових обставин, які можуть обмежити або придушити її. Що має бути обмеженим і придушеним в цих надзвичайних обставинах, так це зібрання і великі скупчення людей. Давайте залишатися в наших будинках. Давайте будемо обережні і будемо захищати оточуючих. І там, з наших будинків, укріплених силою нашого духовного єдності, нехай кожен з нас молиться за все людство”, – сказав патріарх.
    Він висловив упевненість, що вченим вдасться знешкодити коронавірус.
    “Ми пройдемо через цей період, як подорож по пустелі, щоб досягти Землі Обітованої, де наука, по милості Бога, переможе цей вірус. Ми впевнені, що завдяки нашим молитвам наука дійсно переможе. Тому нам корисно залишатися єдиними в дусі, продовжуючи боротьбу покаяння і святості.
    Ми бачимо, як наші сусіди страждають від наслідків вірусу, в той час як інші вже впали і відійшли від нас. Наша Церква сподівається і молиться за зцілення хворих, за душі померлих і за мужність і силу для сімей постраждалих.
    Це випробування теж пройде. Хмари очистяться, а Сонце праведності усуне смертельний ефект вірусу. Але наше життя зміниться назавжди. Це випробування дає нам можливість змінитися на краще. У напрямку встановлення любові і солідарності.
    Будьте мужні! І нехай Бог буде з нами!”, – завершив звернення до вірян Вселенський патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне