Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські капелани у столиці США розповіли про агресію Росії

    11 березня в столиці США Вашингтоні українські ветерани та капелани розповідали американській громадськості про російську агресію. Обговорення присвячене 6-м роковинам з початку збройної агресії Росії проти України. 
    Про це повідомляє СУВД з посиланням на Посольство України в США.
    У Конгресі США відбувся спеціальний брифінг “Heroes Of Liberty: Enhancing Well Being, Resilience, And Civic Engagement Of UkrainianVeterans”, покликаний привернути увагу до важливості розвитку в Україні дієвої системи післявоєнної реабілітації та адаптації українських ветеранів, які стали учасниками бойових дій на Донбасі.
    На заході американські законодавці заслухали прямі свідчення російської агресії від очевидців подій на Донбасі – журналістів, колишніх співробітників безпекових міжнародних організацій, а також українських учасників бойових дій та засвідчили свою незмінну політичну підтримку Україні у війні з Росією.
    Захід було організовано за підтримки Конгресвумен Марсі Каптур, українсько-американських діаспорських організацій та Посольства України в США.
    У брифінгу взяли участь Посол України в США Володимир Єльченко, українські ветерани Яна Зінкевич – депутатка Верховної Ради України та Олександр Терещенко – заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також представники громадської організації Development Foundation Марта Пивоваренко та Віталій Харечко. До обговорення гібридної війни долучився також єпископ Степан (Сус) (УГКЦ), а також капелан міжнародного центру миротворчості та безпеки Святослав Юрків (ПЦУ).
    Капелан Святослав Юрків розповів учасникам слухань про капеланів на фронті російсько-української війни. Він наголосив, що війна залишається з ветеранами назавжди, це є також величезним фронтом, який слід усвідомити та знайти шляхи перемогти у цій внутрішній війні.

    На своїй сторінці у Fb капелан Святослав ділиться деякими деталями зустрічі: «Тепло приймає українська діаспора, яка всім серцем любить свою Батьківщину і з-за океану допомагає рідній землі».
    Крім того, Посол України в США разом з делегацією ветеранів взяли участь у слуханнях Підкомітету з питань Європи, Євразії, енергетики та навколишнього середовища Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США “Antagonizing the Neighborhood: Putin’s Frozen Conflicts and the Conflict in Ukraine”.
    Ввечері у Посольстві пройшов третій захід одноденної програми – круглий стіл, в рамках якого представники української громади в США, інформаційно-аналітичних центрів, правозахисних організацій та ЗМІ мали можливість поспілкуватись з делегацією українських ветеранів.





     

    Найсвіжіше

    Популярне