Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗМІ: До Чорногорії автобусами звозили сербських тітушок

    Організованим групам, які намагались в’їхати до Чорногорії для участі у протестах, організованих Сербською православною церквою в Подгориці, не дозволили перетнути кордон. Автобусні перевезення також були організовані в більшості міст Чорногорії, і ці поїздки були безкоштовними. Хто заплатив перевізникам – невідомо.
    Про це повідомляють чорногорські ЗМІ із посиланням на неофіційне джерело в поліції, передає «Балканський оглядач».
    Як зазначається, протягом кількох останніх днів Сербська ПЦ проводила агітацію як у Чорногорії, так і в країнах регіону, щоб мотивувати якомога більше людей приїхати до Подгориці на акцію протесту.
    Сербська церква організовувала в столиці Чорногорії масові заходи на честь свята Симеона Мироточивого. Відбулась хресна хода, яку очолив митрополит Московського патріархату (Російської православної церкви) Онуфрій, який перебував в Чорногорії із триденним візитом.
    Як пишуть ЗМІ, в Сербії та в Республіці Сербській (Боснія і Герцеговина) збирались групи бажаючих поїхати до Подгориці. За повідомленнями у соціальних мережах, в Белграді зацікавлені повинні була заплатити 3000 динарів (близько 27 євро) за поїздку до столиці Чорногорії.
    Зауважимо, що на території Чорногорії проходили мітинги Сербів під керівництвом ГРУ Російської федерації.
    Варто зазначити, що до столиці Сербії з офіційним візитом прибуде президент Росії Владімір Путін. За попередніми розрахунками, перед найбільшим, хоча поки не добудованим православним храмом на Балканах, собором Святого Сави, Путіна зустріне натовп з 70 тисяч осіб. Напередодні настільки важливої події на площі перед собором в терміновому порядку провели ремонт плитки, на плачевний стан якої городяни скаржаться не один рік.
    Цього тижня в четвер увечері не всі зберуться на белградському пагорбі Врачар з власної волі: багатьох, в тому числі співробітників підприємств і установ бюджетної сфери, в організованому порядку доставлять з провінції на автобусах. Колони цих друзів Росії спершу пройдуть «почесним громадянським маршем підтримки Володимира Путіна» від вулиці Князя Михайла до Врачара, а потім на площі перед величезним собором відбудеться мітинг.
    Світлина від Балканський оглядач.
     

    Найсвіжіше

    Популярне