П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Польський єпископ зізнався в роботі на Росію

    Єрарх Польської православної церкви єпископ Люблінським і Холмським Авель (Поплавський), який зараз перебуває в Аммані розповів, що Польська Церква підтримує Путіна та знаходиться в опозиції до України.
    Відповідний уривок інтерв’ю опублікував ресурс російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград».
    «Позицію нашої (Польської Церкви — ред.) часто помічають і у владі… і в обговоренні з людьми: „А що ви так проти України, а що ви так Путіна підтримуєте?“», — сказав єпископ цитуючи слова прихожан.

    Владика Авель радий, що у Польщі високий рівень довіри до духовенства та багато віруючих людей, бо на таких вірян, на його думку, легше вплинути. “Слава Богу поляки дисципліновані в своїй релігії католицькій… тоді легше з ними говорити”.
    Він впевнений що з такими людьми треба проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу в інтересах РПЦ та Кремля. «Якщо їм (полякам — ред.) почнете розказувати… що це нові рухи… ПЦУ… чи як там воно називається на Україні… тоді легше з ними говорити. Пропаганда робить жахливі речі», — підсумував єпископ Авель.
    Загалом дивуватись таким пропагандистським словам не варто адже як ми вже писали, що польське видання «Жечьпосполіта», назвало архієпископ Авеля (Анджея Поплавскі) завербованим агентом держбезпеки Польської народної республіки у березні 1984 року під кодовим ім’ям «Кшиштов». Польська народна республіка тоді була тісно пов’язана з КДБ СРСР.
    З часом, мабуть, його справа переїхала до Москви. Збори в Аммані проходять під егідою російських ФСБ/СВР. Але ж владика Авель дав інтерв’ю телеканалу Малофєєва, який зав’язаний на ще одну структуру, що займається дестабілізацією в Європі — ГРУ Генштабу РФ. Так що полякам треба ще раз передивитися списки агентури держбезпеки. Особливо через те, що Росія та її президент Путін зробили Польщу одним з головних об’єктів гібридних атак.

    Найсвіжіше

    Популярне