П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Дніпрі поіменно згадали українських бійців, загиблих у боях за Дебальцеве

    У Дніпрі у вівторок ввечері на Алеї пам’яті відбулась акція зі вшанування пам’яті українських бійців, загиблих у боях за Дебальцеве. Захід відбувся з ініціативи громадськості.
    Учасники акції – громадські активісти, волонтери, священики, рідні загиблих на Донбасі бійців – запалили лампадки та свічки й разом виконали гімн України, передає Радіо Свобода.

    Загиблих під Дебальцевим бійців згадали поіменно

    «Зараз триває російсько-українська війна. Маємо згадати наших загиблих друзів, синів, дочок поіменно, так, як їх називали за життя. Цим самим ми засвідчимо, що вони не забуті, ми засвітимо світло пам’яті. Це ті герої, який варто пам’ятати», – сказав Дмитро Поворотний.
    Загиблих під Дебальцевим бійців згадали поіменно

    Священики ПЦУ відслужили панахиду.

    Бої за місто тривали з 21 січня до 18 лютого 2015 року. Із падінням Донецького аеропорту сили окупаційних корпусів почали наступ на місто, що є великим залізничним вузлом та лежить на автошляху міжнародного значення і поєднує Луганськ із Донецьком. Загинули 110 військовослужбовців, 270 було поранено, свідчать офіційні цифри Генштабу. Але неофіційно називають більші цифри втрат.

    Найсвіжіше

    Популярне