П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники ПЦУ на Волині попросили допомоги в Зеленського. ВІДЕО

    Представники духовенства Володимир-Волинської єпархії ПЦУ звернулися до Президента України Володимира Зеленського щодо подій у селах Сусваль та Овадно.
    Відео опублікували на сторінці єпархії, передає ВолиньPost.
    Так, очільник Володимир-Волинської єпархії єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей у присутності духовенства єпархії зачитав текст, у якому звертався до влади, правоохоронців та всіх небайдужих.
    Зокрема, єпископ Матфей стверджує, що настоятелю громади ПЦУ у селі Сусваль навмисно спалили автомобіль, щоб залякати його.
    «Звертаємось до президента України, уряду та правоохоронних органів щодо забезпечення порядку, захисту людей, які відчувають утисків від представників РПЦ в Україні (очевидно, маючи на увазі УПЦ, – прим.авт) та їхніх прибічників в селах Сусваль та Овадне. На цьому можуть не спинитися», – зазначив єпископ.
    Владика висловив надію на те, що цю справу розслідують неупереджено та згідно законів.

    Нагадаємо, у ніч на 16-те лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району згорів автомобіль VolkswagenT4, який належав священнику ПЦУ Сергію Місану. Власник авто припускає, що це – підпал, пов’язаний із подіями та конфліктами у селі Сусваль.

    Найсвіжіше

    Популярне