П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Яд Вашем» вибачився за брехню на Форумі пам'яті Голокосту

    Дирекція меморіалу «Яд Вашем» визнала, що матеріали Міжнародного форуму пам’яті Голокосту містили спотворення історичної правди – «неточності», «одностороннє уявлення фактів» і «не відповідали даним досліджень» Яд Вашем. Лист з вибаченнями було направлено до редакції видання «Гаарец».
    «На превеликий жаль, відеоматеріали, показаних на Форумі, не являють складну картину Голокосту і Другої світової війни … Приносимо вибачення за цю надзвичайно прикру неприємність», – йдеться в листі за підписом голови Міжнародного відділу досліджень Голокосту «Яд Вашем» Дана Міхмана, повідомляє IsraelInfo.
    Відеоматеріали до форуму готував його головний спонсор – фонд російсько-єврейського «олігарха» Моше Кантора. У цих матеріалах не було згадок про пакт Молотова-Ріббентропа, поділ Польщі і ролі сталінського СРСР у розв’язанні Другої Світової війни. Сталінський СРСР був зображений чи не єдиним борцем з нацизмом і його одноосібним переможцем.
    Ізраїльські організатори Форуму, включаючи МЗС і канцелярію президента Рівліна, не сперечалися з російською стороною. Єврейська держава фактично підтримала путінську версію «історичної правди» про війну і Голокост. Джерело в уряді пояснював «Хадашот 12», що Ізраїлю це «не зашкодить, а для Путіна дуже важливо», – і цей «крок доброї волі» допоможе звільнити Нааму Іссахар.

    Найсвіжіше

    Популярне