Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Збройні Сили та Православна Церква України займатимуться морально-духовним вихованням воїнів

    Однією з складових національно-патріотичного виховання є морально-духовне виховання, що передбачає здійснення спільних проектів та заходів Православної церкви України та Збройних Сил України.

    Про це зазначив перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Володимир Яцентюк під час зустрічі з першим заступником голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ прот. Тарасом Мельником, повідомляє прес-служба СУВД.

    За словами полковника Яцентюка, слід консолідувати зусилля силового блоку та Церкви у справі національно-патріотичного виховання, адже самий такий характер носить державна стратегія, прийнята Указом президента України №286/2019 Про Стратегію національно-патріотичного виховання, де сказано:

    «В Україні національно-патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку національної свідомості на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність), формування у громадян почуття патріотизму, поваги до Конституції і законів України, соціальної активності та відповідальності за доручені державні та громадські справи, готовності до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, сповідування європейських цінностей».

    Прот. Тарас Мельник високо оцінив ініціативи ГУ Морально-психологічного забезпечення у сприянні подальшого розвитку інституту військового духовенства в Збройних Силах та зазначив, що Українська Православна Церква й надалі вважатиме роботу священників, котрі чи то на волонтерських засадах, чи то перебуваючи на посадах, – пріоритетною та усіляко сприятиме у підвищенні стандартів та рівня кваліфікації самих капеланів.

    Найсвіжіше

    Популярне