Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський митрополит терміново їде до Єрусалимського патріарха через собор в Аммані

    Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської Православної Церкви відправиться до Ізраїлю, щоб обговорити з Єрусалимським Патріархом проведення Всеправославної наради в Аммані.

    Про це повідомляє «Фраза.юа».

    Не бідний митрополит Іларіон (Алфєєв) нагадав, що Єрусалимський Патріарх ініціював проведення зустрічі Предстоятелів.

    «Будучи з візитом в Москві в листопаді минулого року, Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ΙΙΙ виступив з пропозицією провести в кінці лютого братську зустріч Предстоятелів Помісних Православних Церков для обговорення питання “збереження нашої єдності в євхаристійному спілкуванні “. Священний синод Російської православної церкви позитивно оцінив цю ініціативу, спрямовану на подолання розділень і відновлення єдності в Православної Церкви. Ми готові підтримати будь-яку пропозицію і будь-який формат загального обговорення шляхів виходу з кризи, тому що кожна зустріч на високому рівні дає шанс зробити хоча б кілька кроків в цьому напрямку », – зазначив владика Іларіон.

    Серед іншого Іларіон візьме участь у заходах із вшанування пам’яті жертв Голокосту.

    Нагадаємо, Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ забажав скликати всеправославну нараду після зустрічі із Путіним та патріархом РПЦ Кірілом. Вселенський патріарх назвав такі дії «неканонічною ініціативою» та рішуче засудив їх. Від Всеправославного собору відмовилась Елладська та Кіпрська церкви.

     

    Найсвіжіше

    Популярне