Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському Золотоверхому вшанували «кіборгів»

    У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулась панахида за загиблими українськими захисниками Донецького аеропорту та усіма, хто загинув на сході України.

    Помолитися за спокій полеглих прийшли родичі, знайомі героїв і самі «кіборги», які боронили ДАП, повідомляє сайт Синодального управління військового духовенства.

    Панахиду звершив Блаженнійший Митрополит Епіфаній. Предстоятелю Церкви співслужив перший заступник голови СУВД прот. Тарас Мельник, а також братія Золотоверхої обителі.

    «Захисники Донецького аеропорту віддали своє життя за цілісність і незалежності української держави. Вони для нас дійсно є великими Героями, тому що з великої любові вони пішли захищати свою Богом дану землю. І ми їх називаємо, не випадково, людьми, які володіли надзвичайною силою, а саме цю силу їм давала любов і віра у Бога», — говорить Блаженнійший Епіфаній після загальної панахиди.

    «Ми молимося за новітніх наших героїв не тільки у такі, як сьогодні, пам’ятні дні. Молитва за ними лине до небес кожного дня по цілій Україні. Сотні наших капеланів, перебуваючи разом з військовими там, де цього вимагає служба, щоденно підносять молитви як за полеглих, так і за живих, щоб Господь оберігав їх від кулі ворога», — каже прот. Тарас Мельник.

    Від імені усіх капеланів отець Тарас вітав кіборгів, які сьогодні прийшли на молитву за своїми полеглими побратимами у Михайлівському соборі.

    За спільною панахидою сьогодні молився також і Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

    «Нам усім треба робити все можливе, щоб мінімізувати той біль, який мають дружини, батьки, сім’ї, особливо діти. Всі ми, хто вижив, хто йде з нами, хто буде йти після нас, тобто наступні покоління, повинні бути впевненні, що ми стовідсотково йдемо правильною дорогою, щоб не допустити реваншу проросійських сил. Як би боляче не було, — це єдина правильна дорога. Інші дороги гірші і важчі, вони викличуть ще гірші, ще більш трагічні наслідки. Тому вони загинули недаремно. Вони загинули за Україну, вони загинули за майбутнє України», — говорить генерал-майор Ігор Гордійчук.

    Найсвіжіше

    Популярне