П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ пов’язана з куратором приватної військової компанії «Вагнера»

    РПЦ судиться з чиновниками за нерухомість і пов’язана з куратором приватної військової компанії.

    Про це пише російське видання Собєсєднік.

    Патріарх Кіріл кілька років тому потрапив в скандал навколо своєї 145-метрової квартири в елітному будинку на набережній. Він відсудив 19 мільйонів рублів у екс-міністра охорони здоров’я Юрія Шевченко в якості компенсації збитку за пил під час ремонту. Інтереси очільника РПЦ в суді представляла Лідія Лєонова, яка проживала з Патріархом в одній квартирі.

    Ким Лєонова доводиться Кирилу – достеменно невідомо. У вищезгаданій квартирі вона була прописана як мінімум до кінця 2016-го – моменту, коли придбала автомобіль BMW X3 xDrive28i. Номери у авто – з петербурзьким кодом 178. Щонайменше дивно що монах живе в одній квартирі із жінкою.

    У базі Єдиного державний реєстр юридичних осіб по Санкт-Петербургу знаходиться всього одна Лідія Міхайловна Лєонова. Можна майже достовірно стверджувати, що це саме та наближена до Патріарха жінка. І ось чому.

    Пітерська Лєонова – співзасновник ТОВ «Владолід». Її бізнес-партнер – Владімір Юрьєвич Ліпарь, якому Кіріл особисто вручав патріаршу нагороду. А ще Ліпарь – гендиректор ТОВ «Конкорд». Компанія з однойменною назвою відома як частина холдингу «кремлівського кухаря» Євгенія Прігожина, який через номінальних власників і директорів фірм є великим державним підрядником. І навряд чи це просто збіг в назві організації: Ліпарь плюс до всього ще й засновник благодійного фонду «Прийди і подивись», творцем якого була Любовь Прігожина – дружина «кухаря».

    Євгенія Прігожина також називають «хрещеним батьком» приватної військової кампанії Вагнера, чиї бійці воюють в Сирії. Пов’язані з Прігожиним структури займалися зведенням православної каплиці на Кубані в пам’ять про загиблих найманців «Вагнера», повідомляла BBC.

    Зв’язок через сусідку по квартирі Кіріла і директора «Конкорда» – не єдиний між патріархом РПЦ і Прігожиним. Обидва вони мають інтереси в парку Міноборони «Патріот». На його території зводиться «головний храм збройних сил», а підконтрольне «кремлівському кухареві» ТОВ «Бєлий медведь» надає парку клінінгові послуг.

    Патріарх РПЦ Кіріл раніше нагородив начальника ФСБ Бортнікова.

    Найсвіжіше

    Популярне