Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дві причини, через які олів’є має зникнути із вашого новорічного столу

    Кулінарний експерт Євген Клопотенко пояснив, що із цим салатом не так. «Майонез проникає в мозок. Мозок всмоктує майонез та просить ще», — жартує Клопотенко.

    «Магазинний майонез не має смаку, але ми продовжуємо купувати цю білу жирну емульсію. Бо майонез у нас в головах. Ми до нього звикли. Активується нейронний зв’язок, який називається „новий рік+майонез+олів’є“.

    Це не погано. Це просто наша звичка. Ми цю звичку називаємо традицією. І ми маємо на це повне право, бо так їли з дитинства», — пише Клопотенко.

    Клопотенко не готує олів’є на Новий рік, бо не хоче «бачити Радянський Союз у своїй тарілці», передає УП.Життя.

    «Це як вийти з в’язниці, але продовжити харчуватися тюремними стравами. Я так не хочу. Але це моя особиста позиція. Вам може здатися, що я хочу зламати ваші традиції. Що зазіхаю на святе», — пише Клопотенко.

    За його словами, тоді будь-який святковий салат був міксом звареної моркви, картоплі, буряку (в деяких випадках), майонезу, консервованого горошку, яєць та ковбаси/шпротів. Їх готували не тому, що це геніальна формула смаку, яку винайшли радянські господарки. Просто інших продуктів не було.

    Якщо ви вже дуже любите олів’є і любите його з майонезом, існує один спосіб, який допоможе залишити цей салат у раціоні. Перший крок — зробити майонез самостійно.

    «Взяли класні жовтки, класну олію, класну гірчицю та збили. Отримали божественний соус. Ви зрозумієте: в магазині стоїть жалюгідна подоба. Ви почнете цінувати майонез. Не лити його відрами у їжу. Додавати трішки. Заради смаку. Ви залишите майонез у своєму житті, але культура його споживання зміниться», — додає експерт.

    Найсвіжіше

    Популярне