П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі вчетверте відбулися акції проти інтеграції з РФ

    У столиці Білорусі на Жовтневій площі вже вчетверте відбулися акції проти інтеграції з Росією.

    Загалом мітинг тривав близько двох годин, працював «вільний мікрофон». Марш учасники вирішили не проводити цього разу, повідомляє Радіо Свобода.

    Кілька людей вийшли також на контрмітинг – на підтримку інтеграції. У них був принаймні один плакат російською мовою. Були присутні і силовики, які попередили, що акція – несанкціонована, а також люди у цивільному, що знімали протестувальників на відео.

    Неподалік від площі журналісти бачили автозаки, але про затриманих не повідомляють.

    Ввечері 20 грудня близько півтори тисячі людей, переважно молодь, пройшли ходою центром Мінська і провели біля Будинку уряду мітинг проти інтеграції з Росією.Того ж дня раніше мав відбутися і мітинг за інтеграцію з Росією, на який закликали організатори проросійської акції «Безсмертний полк». Але на акцію в центрі Мінська, на Жовтневій площі, ніхто не прийшов.

    7 і 8 грудня у Мінську також відбулися неузгоджені з місцевою владою акції протесту. Їх не розганяли, однак організаторів почали викликати в міліцію для складання протоколів.

    Акції супротивників інтеграції приурочені до переговорів президента Олександра Лукашенка в Росії. 7 грудня він зустрічався у Сочі з російським колегою Володимиром Путіним, а на 20 грудня була призначена нова зустріч – у Санкт-Петербурзі. Російська влада ставить питання про поглиблення інтеграції у рамках Союзної держави. Представники білоруської опозиції побоюються, що підсумком переговорів може стати фактична втрата країною суверенітету.

    Найсвіжіше

    Популярне