Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Єронім: Військові капелани самовіддано служили своїй Батьківщині та Церкві

    «Капеланський корпус грецької армії протягом 190 років свого існування багато зробив для Армії та Батьківщини, як у часи війни, так і в мирний період. І це робилося самопожертвою, боротьбою і кров’ю, і різними способами, як священними діяннями, промовами та особистим спілкуванням, як з офіцерами, так і з солдатами”, – сказав архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім у своєму зверненні на Ювілейний захід військових капеланів, який відбувся 16 грудня.

    На початку події архієпископ, серед іншого, заявив, що «сьогодні в моїй присутності я хочу відзначити честь, яку наша Церква справедливо віддає всім військовим капеланам, які протягом цього 190-річного періоду служили у складі Капеланського корпусу грецької армії і самовіддано працювали із самопожертвою та любов’ю до своєї Батьківщини та Церкви. І, звичайно, вшанувати всіх вас, військових капеланів, які сьогодні сьогодні серед нас, як пенсіонерів, так і тих, хто перебуває на активній службі, які все ще гідно продовжують роботу ваших попередників».

    Завершуючи своє звернення, архієпископ побажав, «що ця подія може стати плацдармом для відкриття нового періоду оновленого служіння капеланського корпусу грецької армії, як на організаційному, так і на пасторальному рівні, на благо нашої Церкви та нашої Батьківщини».

    Нагадаємо на початку листопада Елладська православна Церква визнала Православну церкву України.

    Читайте також:

    Найсвіжіше

    Популярне