П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В окупованому Севастополі різдвяні читання завершилися виставою про «велику перемогу»

    У тимчасово окупованому Севастополі в завершенні VII Різдвяних освітніх читань діти показали велику літературно-музично-хореографічну композицію на тему оборони Севастополя у Другій світовій війні.

    Основний девіз різдвяних читань в цьому році – «Велика перемога: Спадщина і спадкоємці». Дитячий спектакль склали з декількох частин: довоєнне життя, початок оборони Севастополя, військова життя в Інкерманських штольнях, повідомляє Крим.Реалії.

    Школярі зображували поранених червоноармійців, працівників госпіталю, дітей воєнного періоду. Виступи дітей супроводжувалися документальними кадрами і розповіддю про оборону Севастополя. Між показом воєнної хроніки діти зображали хореографічні композиції і співали частівки про війну.

    На закритті виступив глава Севастопольської благочинності РПЦвУ Сергій Халюта.

    «Багато хто зараз спотворюють зміст перемоги і брехня ллється на переможців, в братській сусідній Україні та Польщі», – розповів благочинний.

    Представник окупаційної влади Севастополя Ольга Тімофєєва підтримала благочинного: «Основний урок Різдвяних читань полягає в тому, що ми швидко і легко звикаємо до миру, втрачаємо відчуття відповідальності, важливо не дозволити осквернити нашу велику перемогу».

    Під час різдвяних читань в Севастополі провели зустрічі зі школярами, круглі столи зі студентами, семінар з педагогами. Дітям дали завдання зробити малюнки про війну і церкву. На закритті влаштували виставку дитячих малюнків «Краса Божого світу».

    Керівники церкви і представники окупаційного російського уряду Севастополя вручили учасникам грамоти та сертифікати на цінні подарунки. На закритті читань окупаційні чиновники і представники церкви не згадали про суть свята Різдва, і його основних дійових осіб – Ісуса Христа і Богоматері.

    Найсвіжіше

    Популярне