Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Тези кремлівських маніпуляторів», – Євстратій (Зоря) відповів на закиди проти ПЦУ

    За словами владики Євстратія «борці за Київський Патріархат» включили антиамериканську риторику, повторюючи тези кремлівських маніпуляторів. Так він охрестив допис єпископа Київського Патріархату Іллі (Зеленського), де не раз повторюється думка, що і ПЦУ, і сам Вселенський Патріархат  «агенти Америки», яка, судячи з контексту,  «зло».

    Євстратій також негативно висловився в сторону єрарха УПЦ КП: «Засуджений за шахрайство та вигнаний з МП священик, якого в авральному порядку на Пушкінській, 36 зробили «єпископом Харківським», — кинувся поширювати нібито власну статтю».

    Загалом Євстратій порівняв риторику УПЦ КП із твердженнями російської пропаганди. «Видно зовсім кепські справи в «конторі», якщо свою агентуру так відверто палять» . Також він написав, що Ілля не знає української мови, а послуговується автоперекладом.

    «Чергове дно  пробито. Чого чекати від тих, хто прикрився «захистом незалежності», наступного разу?», — підсумував Євстратій.

    Нагадаємо, Кіпрський митрополит Констанції та Амохоста Василій співслужив з архієпископом Православної Церкви України Євстратієм.

    Найсвіжіше

    Популярне