Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Чубаров: Не очікував, що щупальця спецслужб РФ дістануть у Румунії

    Очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова зранку 12 грудня затримали в аеропорту румунської столиці без пояснення причин.

    “Сьогодні при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у мене паспорт і 3, 5 години без пояснення причин утримували мене в трансферній зоні аеропорту. І це при тому, що однією з метою мого і моїх колег візиту в Румунію є заплановані на сьогодні зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря”, – повідомив Чубаров у соцмережах.

    Глава Меджлісу наголосив, що з моменту тимчасової окупації Криму Російською Федерацією він і його колеги геть виключили зі своїх поїздок країни Центральної Азії, а також Вірменію, Білорусь, Казахстан і Киргизію. “На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства”, – зазначив Чубаров.

    “Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії”, – заявив Рефат Чубаров.

    Він повідомив, що негайне втручання в ситуацію Посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3,5 години чекання вирішити ситуацію.

    Найсвіжіше

    Популярне