П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ розірвала відносини з церквами Греції та Олександрії, що визнали ПЦУ

    Російська православна церква в Україні розірвала церковне спілкування з Православною Церквою Греції та Олександрійським патріархатом через їх визнання автокефалії Православної церкви України.

    Це рішення було прийнято на засіданні Священного Синоду УПЦ МП 6 грудня інформує Цензор.НЕТ з посиланням на українську службу Бі-Бі-Сі.

    «Члени Синоду, подякувавши ієрархам, духовенству та мирянам Елладської та Олександрійської Церков, які не підтримали антиканонічних дій і не увійшли в молитовне спілкування з розкольниками, з сумом констатували, що подальше перебування Української Православної Церкви в євхаристійному спілкуванні з Предстоятелями Елладської та Олександрійської Помісних Православних Церков, а також з ієрархами і кліриками цих Церков, які матимуть євхаристійне спілкування з представниками «ПЦУ», неможливе», – йдеться в рішенні.

    Воно означає, що вірянам РПЦвУ не можна буде причащатися в храмах цих церков, а священикам і єпископам проводити спільні служби.

    Сама ж РПЦ раніше також ухвалила рішення про розрив спілкування з церквою Греції (зберігши з окремими єпископами), проте офіційного рішення розірвати спілкування з Олександрійським патріархатом не ухвалювала.

    Найсвіжіше

    Популярне