П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Запоріжжі при отриманні наркотиків затримали священика РПЦвУ. Йому загрожує до трьох років за ґратами

    На ієромонаха московського патріархату Свято-Андріївського кафедрального собору Іліодора відкрили кримінальну справу. У поліції підтвердили, що у нього вилучили наркотичний засіб вагою близько одного грама, який направили на дослідження до Запорізького науково-криміналістичного центру.

    Близько 8 вечора 29 листопада в Запоріжжі поліцейські затримали ієромонаха Свято-Андріївського кафедрального собору Іліодора, при отриманні посилки, в якій знаходилися амфетамін і метанамін, повідомляє «Апостроф».

    На затриманого відкрили провадження за ознаками ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За цією статею йому загрожує до трьох років в’язниці.

    Разом з ієромонахом вантаж отримував протоієрей Квач Євген, який залишився за кермом авто, про що пише запорізький блогер Віталій Горбенко.

    «Встиг повідомити про подію керівництву Запорізької та Мелітопольської єпархії. На порятунок своїх людей протягом 20 хвилин приїхали представники єпархії з директором охоронної фірми «Вимпел-Фаворит» Олександром Курніковим, який, як відомо, забезпечує охорону митрополита Луки. За наявними даними, дізнавшись про причину затримання Кугатова, Лука відхрестився від скомпрометованих богослужителів, навіть не дивлячись на те, що Високопреосвященніший особисто присвятив Іліодора в сан», – йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне