Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єрархи ПЦУ співслужили з Олександрійським Патріархом

    У суботу, 29 листопада, з нагоди свята на честь апостола Андрія Первозванного офіційна делегація та паломники Православної Церкви України зустрілися у Стамбулі з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

    Після зустрічі з Його Всесвятістю, делегація Православної Церкви України на чолі з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, а також паломники з Волині разом із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом взяли участь у церемонії зустрічі Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ та у святковому вечірньому богослужінні в Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі, повідомила пресслужба ПЦУ.

    Після завершення богослужіння владика Євстратій виголосив вітальне слово на адресу Блаженнійшого Олександрійського Патріарха Феодора, у якому від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія склав щиру подяку за співпрацю та визнання Української Церкви.

    «Ми знаємо, що Україна по-особливому перебуває у Вашому серці, так само і Ваше Блаженство по-особливому перебуває й у наших серцях. І ми бажаємо Вам многих і благословенних літ служіння! Вперше Ви пом’янули у Диптиху Українську Церкву в день Архістратига Михаїла, і це є зовсім не випадково, адже святий Архістратиг Михаїл є небесним покровителем нашої столиці, міста Києва, а також кафедральний храм Предстоятеля Української Церкви названий на його честь. Тож нехай полум’яний меч Архістратига Михаїла захищає Вас і святу Олександрійську Церкву від усіх ворогів!», – йшлося у зверненні.

    Найсвіжіше

    Популярне