П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ знову позбавили прав на Почаївську лавру

    Міністерство юстиції задовольнило скаргу Кременецько-Почаївського заповідника і скасувало перереєстрацію Свято-Успенської Почаївської Лаври в Тернопільській області.

    «Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра», – повідомила перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

    За її словами, члени комісії прийшли до висновку, що державна реєстрація права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надвратного корпусу) пройшла з порушеннями вимог чинного законодавства.

    «Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасовано, а державному реєстратору, яка її вчинила, блокований доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно», – зазначила Сукманова.

    Найсвіжіше

    Популярне