П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада ПЦУ з Парафіївки на Чернігівщині від літа чекає на реєстрацію

    Свято-Миколаївську церкву у селищі Парафіївка на Ічнянщині збудували Сенчики. Місцеві підприємці-благодійники. У храмі бажає правити Російська православна церква. Так зараз називається колишня Українська православна церква Московського патріархату. Проте парафіївці захотіли, щоб церква була Православною церквою України, без підпорядкування Москві, повідомляє портал Чернігова.

    «Ініціативна група зібрала 1300 підписів, — розповідає Валентина Карпенко, голова Парафіївської ОТГ. — Це при тому, що у Парафіївці живе 2014 осіб, з них півтори тисячі — дорослі. Улітку відбулися збори. Прийшло 219 вірян, з них 199 проголосували за Православну церкву України, 17 — проти, троє утрималося. Я теж була на цих зборах. На них були тільки жителі Парафїівки. Хоча хотіли зайти і прихильники Російської православної церкви — з Ніжина, Сокиринців. Стояли машини з донецькими номерами. Я заздалегідь писала заяву у поліцію з проханням забезпечити порядок. Збори пройшли тихо-мирно, хоча на подібних заходах у Крутах на Ніжинщині, Припутнях на Ічнянщині доходило до бійки».

    «На Чернігівщині з десяток релігійних громад перейшли з російської церкви до Православної церкви України, — сказав секретар Чернігівської єпархії Православної церкви України отець Роман (Кіник). — Виявили свою волю. Триває процес реєстрації».

    Найсвіжіше

    Популярне