П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Двох останніх претендентів на главу Держслужби етнополітики виключили з конкурсу

    Двох претендентів на главу Держслужби з етнополітики та свободу совісті виключили з конкурсу. Таким чином конкурс закінчився безрезультатно. Про це повідомив один з претендентів Андрій Юраш (на фото) на своїй сторінці в соцмережах.

    За словами Юраша, три етапу конкурсу він і його основний конкурент Юрій Решетніков пройшли з майже однаковими високими балами, повідомляє LB.ua.

    «Четвертий етап конкурсу – співбесіда, залишилося тільки двоє конкурсантів: Юраш – 6,25 балів, Решетніков – 6. Якщо якесь питання оцінюється в 0,5 балів, то особа далі не проходить. Юраш отримав за «досягнення результатів» 0,5 бала. Тобто, три етапи були пройдені мною з найвищими серед кандидатів балами. Вибивання мене на етапі співбесіди – це абсолютно маніпулятивний маневр. Це саме той етап, де можна було бути впевненим, що обсяг досягнутого і характер ангажованості до процесів навряд чи дозволяв би сумніватися в результатах співбесіди», – написав Юраш.

    «Однак за чиїхось неадекватних висновків до наступного етапу на Кабінет Міністрів не допущений ані Юраш, ані його вже єдиний на той час конкурент: оскільки «пропустити вперед» цього опонента не було ніяких підстав і можливостей, то було вирішено «замочити» обох», – розповів Юраш.

    Таким чином конкурс завершився безрезультатно.

    За схожим сценарієм за результатами співбесіди з конкурсу на посаду глави Держкіно виключили єдину претендентку Юлію Синькевич. Екс-глава Держкіно Пилип Іллєнко відреагував, що конкурс довели до абсурду.

    Нагадаємо, Держслужба етнополітики відновлена ​​Кабміном в червні 2019 року. Андрій Юраш з 2014 року очолює департамент у справах релігій та національностей Мінкультури.

    Найсвіжіше

    Популярне