Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр культури: Закон про перейменування УПЦ МП треба виконувати

    Держава не втручається у справи церкви, але закон про перейменування Української православної церкви Московського патріархату потрібно виконувати.

    Про це в інтерв’ю виданню «НВ», яке вийшло 23 листопада, сказав міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, повідомляє видання «Гордон».

    «Дивіться, у нас є закон, яким ми керуємося. І в законі чітко написано, що держава не втручається у справи церкви. Ось є зобов’язання держави, так. У церкви є свої зобов’язання за цим законом. Тому ми як держава будемо однаково віддалені від усіх церков. Є закон, який передбачає перейменування цієї церкви. Треба виконувати закон. У когось є сумніви, що треба виконувати закон? Невиконання закону – кримінально караний злочин в Україні», – сказав Бородянський.

    Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон, який, зокрема, передбачає, що релігійна організація зобов’язана у своїй повній назві відображати приналежність до релігійної організації за межами України. УПЦ МП має відобразити свою приналежність до Російської православної церкви. Закон набув чинності 26 грудня.

    Найсвіжіше

    Популярне