Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Медведчук, «регіонали» та комуністи: Хто піарить УПЦ КП

    Пряму трансляцію в інтернеті (стрім) вела «Спілка блогерів України» («Союз блогеров Украины»), співзасновником якої є Руслан Коцаба. Він відомий тим, що був обвинувачений у державній зраді, але суд перекваліфікував його провину у «перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період».

    Серед співзасновників проекту «Спілка блогерів України» є й Віктор Зубрицький – колишній креативний продюсер телеканалу «112 Україна» Віктор Зубрицький, який оголошений у розшук за координацію тітушок під час Майдану і який переховувався за межами України.

    До цієї компанії додалися екс-депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко та адвокатка Коцаби Тетяна Монтян. Всі вони є фігурантами списків «Миротворця».

    Окрім цього Коцаба є ведучим програми на одному з телеканалів, що належать куму Путіна Віктору Медведчуку. І саме журналісти цих каналів опинилися «на вістрі» атаки прихильників УПЦ КП на апеляційний суд.

    «Нас не пустили у залу судових засідань: ані засоби масової інформації, ані отців, ані вірян. Отці почали наполягати, щоб їх пропустили, Нацгвардія почала чинити опір, я була в перших рядах, тож відчула цей натиск і цей опір. Застосували проти нас всіх перцевий газ. Декілька людей отримали серйозні опіки очей. Я особисто отримала опік ока та правої руки», – розповіла журналістка одного з телеканалів Медведчука.

    Журналістка не навела жодних доказів зазнаних ушкоджень. І, як ми знаємо, представники інших ЗМІ спокійно могли працювати у приміщенні суду. Наприклад, кореспонденти видання LB.ua, чиї світлини одними з перших розповіли про атаку на суд.

    До кампанії з підтримки УПЦ КП долучилися і комуністи. У приміщенні видання «Голос.ua», що належить дружині головного комуніста Петра Симоненка Оксані Ващенко, відбудеться пресконференція «Ліквідація УПЦ КП: чи заберуть в України Томос на фоні церковного конфлікту?». Серед учасників — політолог Сергій Бєлашко (частий гість промосковських ЗМІ), юрист Ростислав Кравець (відомий своїми нападками на екс-главу НБУ Валерію Гонтарєву та адвокат скандального екс-глави Фіскальної служби Романа Насірова) та політолог Русла Бізяєв (також частий гість промосковських ЗМІ).

    Найсвіжіше

    Популярне