Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх Варфоломій: Неосвічені люди виступають проти Вселенського Патріархату

    Вселенський Патріарх Варфоломій послався на тактику, якої дотримувався Московський Патріархат, і дав зрозуміти, що ця тактика підлягає перегляду.

    Про це повідомляє релігієзнавець Ілля Бей у своєму Телеграм-каналі з посиланням на видання Orthodox Times.

    На думку Вселенського Патріарха Варфоломія, привілеї та права Вселенського Патріархату не повинні розглядатися як гегемонистські тенденції та прагнення до влади. Зокрема, він сказав: «Деякі люди безсоромно звинувачують Церкву жебраками духом, хоча саме ця Церква привела їх до Христа». Вселенський Патріарх підкреслив, що головною турботою Вселенського Патріархату є всі Православні Церкви.

    Патріарх Варфоломій нагадав, що, згідно з усталеною за століття адміністративною структурою, Вселенський Патріархат займав перше місце і тому наділений багатьма привілеями та правами. Однак він сказав, що є деякі неосвічені люди, які кидають виклик цій структурі. «Вони кидають виклик тому, що вважається священним і правильним. Вони амбітні та політично заангажовані, але їх зусилля марні. Православна еклезіологія та канонічний порядок не можуть бути змінені, і ніхто не може піддавати їх сумніву, яким би зухвалим він не був».

    Найсвіжіше

    Популярне