П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри ухвали судів віряни ПЦУ не можуть потрапити до храму на Вінничині

    Навколо храму в селі Лука-Мелешківська продовжується протистояння між вірянами Православної Церкви України та прихильниками Московського патріархату. Промосковські ЗМІ звинувачують вірян у «захопленні» храму, хоча самі віряни не можуть зайти до своєї церкви попри ухвали судів.

    Днями промосковські ЗМІ повідомили, що віряни ПЦУ «вчергове намагалися увірватися та захопити» Спасо-Преображенський храм у селі Лука-Мелешківська, що на Вінничині.

    Як нагадали Духовному Фронту України самі селяни, віряни ПЦУ звернулась до прихильників РПЦвУ з проханням щоб ті виділили приміщення, яке вони називають «недільною школою», щоб громада мала змогу проводити богослужіння не надворі, а в приміщенні, бо вже холодно. «Це все вирішувалось у селищній раді. Але, на жаль, піп РПЦвУ відмовив. Насправді то в них їдальня для тітушок», – розповіли селяни.

    Нагадаємо, Духовний Фронт України вже висвітлював ситуацію у селі Лука-Мелешківська. де громада ПЦУ пройшла процедуру реєстрації ще в червні 2019.

    «З того моменту храм в нашому селі документально належить громаді ПЦУ. По факту ним і надалі користується і володіє РПЦвУ, вони говорили, що тільки після суду ми зможемо зайти до храму», – кажуть віряни ПЦУ і додають, що до суду подали прибічники РПЦвУ, спираючись на те, що протокол зборів з переходу був недійсний. «Громада ПЦУ суд виграла 24 вересня, але до храм так і не потрапили. Громада ПЦУ вже майже 10 місяців завершує богослужіння у дворі храму», – кажуть селяни.

    «А то що вони кажуть, що ми в ночі хочемо захопити — брехня. У нас починаються вирішальні суди і люди просто вирішили, хто може, приходити на спільну молитву. А вчора ті, хто прийшли на молитву побачили, що в храмі блимає світло, залізли і підлізли до вікна. Побачили, що горять свічки, а на кліросі стирчать ноги жінки і почали стукати по вікні, щоб та подала ознаки життя. А та мовчала і не рухалася і ми вирішили подзвонити до поліції», – пояснили селяни спробу «захоплення храму».

    Найсвіжіше

    Популярне